Jasper van Hoeven, voorzitter ledengroepbestuur AiB, blij met feedback over ledengoepvergadering

Jasper van Hoeven ,voorzitter van het ledengroepbestuur Accountants in Business, geeft aan dat hij blij is met alle feedback die de NBA heeft ontvangen naar aanleiding van de ledengroepvergadering van 23 mei 2019.

Jasper van Hoeven: “Mede dankzij Bob Hoogenboom, hoogleraar forensic business studies aan Nyenrode, was ook dit jaar onze ledengroep vergadering prima bezocht. Een groot deel van de aanwezigen heeft de moeite genomen om ons feedback gegeven over deze bijeenkomst. Bedankt daarvoor!”

Themabijeenkomst

Bob Hoogenboom verzorgde de themabijeenkomst met een film over het onderwerp fraude. Dit was de derde keer dat de ledengroep een themabijeenkomst met een film heeft gehouden, en deze is telkens met veel enthousiast ontvangen. Bekijk hieronder het verslag en de uitleg van Bob bij de vertoonde film.

Feedback

Omdat het ledengroepbestuur de vraag kreeg wat er eigenlijk gebeurt met deze evaluaties vindt u hier de terugkoppeling:

  • Dit jaar werd de ledenvergadering in 85% van de evaluaties met een 7 of hoger gewaardeerd. Gemiddelde kregen we een 7,6. Daar zijn we zeer tevreden mee!
  • De film- de keuze van Bob Hoogenboom ‘From Russia with cash’ over de Londense Makelaardij en witwaspraktijken- en het aansluitende college werden als het meest waardevol ervaren. Wel werd door een enkeling de film als langdradig opgemerkt en kon de nabespreking wat meer diepgang gebruiken.
  • Het  formele gedeelte kon rekenen op de minste waardering.
  • Het verzoek om de bijeenkomst niet in Amsterdam te organiseren hebben we bij eerdere evaluaties al eens ontvangen, vandaar dat we vorig jaar Rotterdam hebben bezocht (hier wonen trouwens ook de meeste leden accountants in business). Het jaar daarvoor zaten we in Nieuwegein, centraal in het land voor alle leden. 
  • Meer dan de helft van de deelnemers is met nieuwe inzichten naar huis gegaan.
  • Tenslotte bleek dat 85% van de aanwezigen zich vanwege Bobs aanwezigheid heeft aangemeld en dat naast zijn college ook de PE-uren en de gelegenheid om met collega’s te netwerken werd gewaardeerd.

Jasper van Hoeven: “Natuurlijk kunnen we niet aan alle voorgestelde verbeterpunten tegemoet komen – zoals het tekort aan elektrische laadpalen- maar nemen de opmerkingen mee als aandachtspunten en gebruiken deze om onze volgende bijeenkomsten te verbeteren. Bij de volgende ledenvergadering doen we ons best om jullie opnieuw een aansprekend programma aan te bieden.”

Mocht u de ledenvergadering gemist hebben of wilt u nagenieten: veel plezier met het kijken van het videoverslag.

Keuze van … 12 september 2019

De volgende bijeenkomst met het thema de ‘Keuze van…’  vindt plaats op 12 september 2019. Deze keer de filmkeuze van Muel Kaptein, hoogleraar bedrijfsethiek aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en partner bij KPMG. Schrijf de datum vast in uw agenda.