Vakantiedilemma van de week: Wapperen met je bonuskaart

U bent ouder van een minderjarige zoon met een vakantiebaan als kassamedewerker bij een bouwmarkt. Deze bouwmarkt heeft een loyaltykaart waarbij direct kortingen op artikelen kunnen worden verkregen en voor iedere aankoop ook punten worden verzameld waarmee gratis luxeartikelen verkregen kunnen worden. 

Onder het avondeten vertelt hij dat nogal wat klanten geen gebruik maken van de loyaltykaart of hem zijn vergeten, waardoor zij kortingen mislopen.

Uw partner stelt voor dat jullie zoon de kaart van thuis meeneemt naar het werk. Het mes snijdt aan twee kanten. De klanten zullen blij zijn met de kortingen die zij alsnog krijgen en als beloning komen de punten aan hem toe. Dat spaart heel wat sneller voor een playstation. Uw zoon is direct enthousiast voor dit plan.

Wat doet u?

  1. U moedigt deze handelswijze aan
  2. U legt uit dat deze handelswijze als fraude kan worden aangemerkt en dat dit niet verstandig is.
  3. U maakt uw loyaltykaart onvindbaar zodat uw partner geen gezichtsverlies lijdt.
  4. Iets anders..

Over de DilemmApp

Elke accountant heeft wel eens te maken met dilemma’s in het werk: kwesties waarbij tegenstrijdige belangen spelen en waarbij je een morele afweging moet maken. We helpen accountants bij veelvoorkomende lastige situaties met een app: de DilemmApp. De DilemmApp begon als app voor accountants in business, maar vanaf nu zullen ook dilemma's voor openbaar en interne- en overheidsaccountants geplaatst worden. Hieronder vindt u de links naar downloads van de app in uw store.