Praktijkervaringen met RGS: drie gebruikers aan het woord

Ontwikkelingen in de markt, met een focus op de relatie met de klant, zorgen ervoor dat de rol van administratie- en accountantskantoren en intermediairs aanzienlijk verandert. Drie gebruikers leggen in een nieuw filmpje uit hoe het Referentie GrootboekSchema (RGS) hun helpt om in te spelen op deze ontwikkelingen.

RGS maakt betrouwbare en efficiënte data-uitwisseling en inrichting van boekhoudkundige systemen mogelijk en werkt kosten- en tijdbesparend. Klanten plukken hier direct de vruchten van. Zij kunnen sneller en betrouwbaarder geadviseerd worden over boekhoudkundige resultaten. 

“Door RGS maak ik mijn administraties beter vergelijkbaar met elkaar, waardoor ik beter kan adviseren naar onze klant toe, en daardoor meer toegevoegde waarde kan leveren”
Adrian Egas, IT-Consultant bij Alfa Accountants en Adviseurs

Nieuwsgierig? Bekijk deze video voor meer ervaringen uit de praktijk.

Achtergrond RGS

RGS is een grootboekrekeningschema dat gebaseerd is op een gestandaardiseerde codering van financiële gegevens. Vanuit een diversiteit aan boekhoudingen met allemaal een eigen rekeningschema, maakt RGS het mogelijk om op eenduidige wijze tot verschillende standaard rapportages te komen. Interne en externe rapportages worden zo sneller opgesteld en het opstellen van betrouwbare dashboards of bedrijfsvergelijkingen worden een stuk eenvoudiger.