NBA reikt loftrompetten uit

Margreeth Kloppenburg, medeauteur van Artikel 5, de beroepseer van de accountant, en oud-voorzitter van NBA Young Profs Arthur van Bemmel hebben tijdens de ledenvergadering van de NBA de zogeheten loftrompet ontvangen. De NBA Loftrompet is een onderscheiding die door het bestuur is ingesteld en wordt uitgereikt aan een persoon (of aan meerdere personen) die zich meer dan gemiddeld heeft ingezet voor de NBA of voor het accountantsberoep.

De loftrompetten werden uitgereikt door aftredend NBA-voorzitter Pieter Jongstra. Volgens Jongstra valt Kloppenburg op omdat ze ‘als niet-accountant de beroepsgroep in beweging zet’. Met Artikel 5, de beroepseer van de accountant heeft ze samen met Thijs Jansen een uniek boek vormgegeven, meent het NBA-bestuur. Met dit onderwerp spreekt zij de professional in het hart aan, in een tijd waarin kantoren, systemen en procedures dominant aanwezig zijn in het beroep.

Oud Young Prof-voorzitter Van Bemmel was volgens Jongstra ‘drie jaar lang het gezicht van de Young Profs’ en daarmee de langstzittende voorzitter van het bestuur van de NBA Young Profs. Hij heeft sterk bijgedragen aan het verder brengen van de NBA Young Profs, stelde niet alleen meer het netwerken centraal maar had ook oog voor de toekomst van het accountantsberoep.