Opzet praktijkexamens is veranderd

Als je bijna toe bent aan het praktijkexamen, raadpleeg dan de nieuwe examenwijzers die op de website van de NBA staan.

Als je bijna toe bent aan het praktijkexamen, raadpleeg dan de nieuwe examenwijzers die op de website van de NBA staan. Vanaf 1 oktober 2017 is de opzet van het examen gewijzigd. Je begint het examen met de presentatie van een opdracht die je hebt beschreven in je portfolio en die je hebt uitgevoerd in het laatste jaar van je praktijkopleiding. Je hebt de opdracht uitgevoerd op het niveau van een beginnend beroepsbeoefenaar. Jouw presentatie duurt 5 tot 10 minuten. Daarna haken de examinatoren op jouw presentatie in en stellen zij vragen over de opdracht die je hebt gepresenteerd.

Nadat het deel over de door jou gekozen opdracht is afgerond, komt het tweede deel van het examen aan bod. De examinatoren stellen je vragen over de andere opdrachten die je beschreven hebt in je portfolio.

In het derde deel van het examen komt de actualiteit aan bod. Welke actuele ontwikkelingen hebben substantieel invloed op het accountantsberoep? En hoe merk je dat binnen jouw eigen organisatie?
Alle informatie vind je terug in de examenwijzers:


Praktijkopleiding AA

Praktijkopleiding RA

Praktijkopleiding MKB

Praktijkopleiding Assurance

Examentraining

Ter voorbereiding op het praktijkexamen raden wij je aan om deel te nemen aan de examentraining van de NBA. Ga je binnenkort examen doen, schrijf je dan gauw in!