LIO leden kiezen Maureen Vermeij- de Vries als nieuwe voorzitter

Tijdens de jaarlijkse ledenvergadering van de ledengroep Intern en Overheidsaccountants (LIO) hebben de LIO leden Maureen Vermeij- de Vries (directeur IAD CZ Groep) als nieuwe voorzitter van hun ledengroepbestuur gekozen. 

maureen-vermeij-de-vries-600x375.jpg

Zij volgt Jos Motzheim (NN Verzekeringen) op die het eind van zijn bestuurstermijn had bereikt. Datzelfde gold ook voor de bestuursleden Mark Kokke (Haskoning DHV) en Paul Scholte (Audit Dienst Rijk).

Nieuwe bestuursleden

Zij worden opgevolgd door Ali Ahrouch (Flora Holland), Marijn Hiemstra (VIVAT) en Richard van Hienen (RVO). Daco Daams (Randstad Holding) werd herbenoemd als bestuurslid en John Donners (Belastingdienst) als vice voorzitter van het LIO bestuur. Ronald van Rijswijk (SVB) volgt Paul Scholte op als LIO vertegenwoordiger in het Algemeen Bestuur van de NBA.

Consultatiedocument NBA visie

NBA voorzitter Pieter Jongstra gaf vervolgens een toelichting op het consultatiedocument over de NBA visie op het beroep en de beroepsorganisatie. En riep de aanwezigen op om vooral te reageren op dit document.

Workshop Data Science

Professor Edo Roos Lindgreen verzorgde na de pauze een workshop over Data Science. Om dit toe te kunnen passen moeten accountants hun kennis van statistiek op poetsen en leren programmeren. Dat is niet moeilijk volgens Roos Lindgreen. “Jullie kunnen dit allemaal“ hield hij de aanwezigen voor. Auditors moeten kunnen praten met data scientists. Data is de toekomst voor auditors hetgeen betekent dat er geïnvesteerd moet worden in opleidingen en onderzoek.