Kristalprijs: naar integratie van mvo in rapportage

De Kristalprijs wordt dit jaar uitgereikt op 21 november in Zeist. Uit de bijbehorende Transparantiebenchmark blijkt dat de koplopers werken aan volledige integratie van MVO in hun rapportagestructuur.

Kristal.jpg

Uitreiking Kristalprijs

De Kristalprijs, een gezamenlijk initiatief van de NBA en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, zet bedrijven in het zonnetje die uitblinken in de  rapportage over hun maatschappelijke impact. Via de onderliggende Transparantiebenchmark (TB) wil de overheid bedrijven stimuleren meer waarde te halen uit hun verslaglegging. “Transparantie helpt een onderneming toekomstbestendig te maken”, stelt juryvoorzitter Monika Milz.

De Transparantiebenchmark beoordeelt de vijfhonderd grootste bedrijven van Nederland op factoren die betrekking hebben op het bedrijfsmodel, het beleid en de resultaten. Ook voor de managementaanpak, relevantie, duidelijkheid, betrouwbaarheid, responsiviteit en de samenhang in de verslaglegging zijn punten te verdienen. Uit de benchmark blijkt dat de koplopers werken aan volledige integratie van MVO in hun rapportagestructuur.

De uitreiking van de Kristalprijs 2017 vindt plaats op 21 november in het Antropia Cultuur- en Congrescentrum in Driebergen-Zeist. Meer informatie: www.transparantiebenchmark.nl