Begin mei werd al bericht dat ruim 98 procent van de actieve leden de eed had afgelegd en online geregistreerd. De officiële deadline voor het afleggen liep op 1 mei af. De NBA bood de ontbrekende twee procent van de actieve leden daarvoor vervolgens nog drie extra bijeenkomsten. Inmiddels is de termijn waarbinnen de eed kan worden afgelegd en geregistreerd gesloten.

Tevreden

Algemeen directeur Anne-Marike van Arkel is zeer tevreden met de uitkomst: "Een fantastisch resultaat, behaald  binnen twaalf maanden na de inwerkingtreding van de verordening op 1 juni 2016. Ik ben trots, niet alleen op al die leden maar ook op de vele collega's en (bestuurs)leden  die hebben meegewerkt aan het slagen van dit project."

Maatregel

De instelling van de beroepseed voor accountants is de eerste maatregel (1.1) uit het verbeterplan 'In het publiek belang'. Vanaf nu wordt het afleggen van de eed alleen nog aangeboden aan nieuwe en herintredende leden, bijvoorbeeld tijdens de diploma-uitreiking en andere  ledenbijeenkomsten.