LIO zoekt docenten Internal Audit

LIO wil jongeren enthousiasmeren voor het vak van intern en overheidsaccountant. In 2016 zijn ze daarom een samenwerking aangegaan met de accountancy opleiding van Tilburg University (TiU).

Voor de postmaster accountancy opleiding (PMA) aan deze universiteit zoekt het LIO bestuur toegewijde internal auditors die willen helpen bij doceren en examineren. De bedoeling is dat het lesprogramma en het examen door een team van internal auditors uit het werkveld van Nederland wordt vormgegeven en verzorgd. In een interactieve setting en examinering wordt theorie en praktijk met elkaar in verband gebracht.

In 2016 is er gewerkt met een team van 10 gemotiveerde audit professionals. Voor de collegereeks die in het najaar 2017 wordt gehouden, zoekt dit team aanvulling omdat er nu een grotere groep studenten betrokken is.

Het programma voor 2017 staat gepland op twee collegedagen: 26 oktober en 2 november 2017 (mix van hoor- en werkcollege). Het afsluitend examen vindt plaats op 16 november 2017.

IIA Nederland is ook aangehaakt en het concept wordt inmiddels op andere universiteiten overwogen. Voor de TiU is het een verrijking van het programma voor een doelgroep van studenten die mogelijk later in het interne beroep landen.

Dit traject biedt accountants als professional op internal auditing een unieke kans om bij een opleiding betrokken te zijn en een band op te bouwen met een vakopleiding.

Voor meer informatie en aanmelding kunt u contact opnemen met: