Regiocommunity Oost; Workshop “Audit of the future”

Op donderdag 12 oktober organiseert Regiocommunity Oost de workshop "Audit of the future" Tijdens deze workshop gaan Rico Temmink en Trang Tran dieper in op de uitdagingen en dilemma's die de toekomst van de audit met zich meebrengt. Een van de grootste dilemma's waar de accountant mee te maken heeft, is het verzamelen van klantgegevens en het veilig stellen van deze gegevens. Het continu ophalen van klantgegevens kan als een kroonjuweel worden beschouwd, maar kan ook een risico vormen voor de privacy van de klant. 

Andere dilemma's zijn het outsourcingmodel, innovatie dilemma's en governance dilemma's. Deze dilemma's hebben ook gevolgen voor de aantrekkelijkheid van het beroep en de impact voor jonge professionals op hun carrière. De doelmatigheid van het beroep kan ook in het geding komen als het beroep IT uitdagingen niet oppakt. Standaarden die momenteel worden gebruikt (in de audit), zijn in de toekomst mogelijk niet meer relevant.

Tijdens deze workshop zullen we deze dilemma's verder onderzoeken en met elkaar nadenken over oplossingen voor de toekomst van de audit. Het programma voor deze bijeenkomst ziet er als volgt uit:

18.30 uur – 18.45 uur Ontvangst met koffie, thee en water 
18.45 uur – 19.45 uur Presentatie door Rico Temmink en Trang Tran
19.45 uur – 20.00 uur Pauze
20.00 uur – 21.00 uur Vervolg programma
21.00 uur – 22.00 uur Borrel