Young Profs debat over het onderwijs samen met de VAS

De NBA Young Profs organiseren samen met de Vereniging van Accountancystudenten (VAS) een evenement waarin studenten, trainees en young professionals samenkomen om te debatteren over de toekomst van de accountancy-opleiding.

De accountancy-opleiding staat momenteel volop in de belangstelling en staat aan de vooravond van grote veranderingen. Het werk van de accountant neemt steeds meer toe. Denk aan onderwerpen zoals duurzaamheid, fraude en continuïteit. In aansluiting daarop neemt de opleiding ook steeds verder toe. Vakken komen erbij en gaan er moeilijker af. De studeerbaarheid van de opleiding neemt daardoor af als we niet nu iets doen.

Diverse werkgroepen zijn al met het onderwerp bezig en er is zelfs een expertgroep vanuit de kwartiermakers en de NBA in het leven geroepen. Ook de onderwijsinstellingen zijn er druk mee. Hoewel er wel vanuit deze werkgroepen met Young Profs wordt gesproken en de onderwijsinstellingen zelf ook van alles initiëren om input vanuit young professionals of studenten te ontvangen, missen we een duidelijke stem. Het is belangrijk om input op te halen vanuit studenten van verschillende hoge scholen en universiteiten en Young Profs, en hierover met elkaar in gesprek te gaan.

Tijdens dit evenement gaan we discussiëren over de toekomst van de opleiding. Welke zaken gaan nu goed en welke zaken in de opleiding moeten behouden worden? Wat kan en moet anders? Hoe kijken de deelnemers bijvoorbeeld aan tegen het idee van een basisaccountant? Wat moet er dan in die basis en wat zou meer in een specialisatie passen?

De uitkomsten van het debat worden verzameld en voorgelegd aan belanghebbenden die hier ook wat mee kunnen doen, zoals universiteiten, hogescholen, CEA en de raad van de Praktijkopleiding. We geloven dat deze uitkomsten van grote waarde zijn voor de komende gesprekken over de toekomst van de accountancy opleiding.

We nodigen je uit om ons te vergezellen tijdens dit debat en samen met ons te werken aan een toekomstbestendige accountancyopleiding. Daarnaast wordt het ook gewoon een leuke avond. Meld je aan en laat jouw stem horen in deze belangrijke discussie!


Het verslag over dit evenement kan je hier terugvinden:
Debat Toekomst van de Accountancy Opleidingen – NBA Young Profs en VAS