Regiocommunity Centrum: Kennisladder over Fraude en Integriteit

Op vrijdag 12 mei organiseert de Regiocommunity Centrum een kennisladder over Fraude & Integriteit. Tijdens deze bijeenkomst vertellen Martijn van de Westelaken en Steef de Vries van CompliAbility ons meer over het onderwerp Fraude en Integriteit.

De aard van het werk van de accountant maakt dat zij op verschillende manieren in aanraking kunnen komen met fraude of integriteitsschendingen. Denk daarbij aan witwassen, corruptie (omkoping), oneerlijk werk of uitbuiting (in de keten), duurzaamheidsfraude en/of andere vormen van non-compliance. Ook kan sprake zijn van ondermijnende criminaliteit, waarbij criminelen voor illegale activiteiten gebruik maken van legale bedrijven en diensten (ook van de accountant).

Wat ook kan voorkomen is dat het bestuur van een bedrijf zelf fraudeert, door bijvoorbeeld op ongeoorloofde wijze vermogen uit de onderneming te halen of door problemen in het bedrijf te verhullen door verslaggevingsfraude te plegen. Kortom: de accountant krijgt in de praktijk best wel te maken met de nodige integriteitsrisico’s en dilemma’s.

In deze inspirerende kennisladder nemen we jullie mee in een aantal verschijningsvormen (praktijkgericht), hoe risico’s zich kunnen manifesteren en te herkennen zijn.

Het programma ziet er als volgt uit:

15.15 - 15.30 uur Ontvangst met koffie, thee en water
15.30 - 16.30 uur Presentatie door Martijn van de Westelaken en Steef de Vries
16.30 - 16.45 uur Pauze
16.45 - 17.30 uur Vervolg presentatie
17.30 uur Afsluiting met een borrel


Heb je interesse? Meld je dan vooral aan.