Regiocommunity Oost - Knowledge Academy Impact van cultuurverschillen op de samenwerking tussen Nederlanders en Duitsers

Zakendoen met Duitsers, dat doe je zo toch? We zijn buren van elkaar, kennen de taal en cultuur, dus dat is toch niet zo moeilijk? Of ligt dat genuanceerder?

Zakendoen met Duitsers, dat doe je zo toch? We zijn buren van elkaar, kennen de taal en cultuur, dus dat is toch niet zo moeilijk? Of ligt dat genuanceerder?

In deze bijeenkomst geven Kristina Adam en Arjen Westerdijk een kijkje in de keuken van hun dagelijkse praktijk als advocaten van de German Desk van KienhuisHoving.

Zij laten zien wat de impact van cultuurverschillen is op de (juridische) samenwerking tussen Nederlanders en Duitsers.

Kristina, geboren in Duitsland, werkt al meer dan 16 jaar in Nederland. Zij heeft in Duitsland en Nederland gestudeerd en woont in Duitsland.

Arjen, geboren in Nederland, woont al ruim 30 jaar in Duitsland en werkt sinds 25 jaar in Nederland. Hij heeft in Nederland en Duitsland gestudeerd en is in Duitsland gepromoveerd.

Ralph Burink van Mazars, registeraccountant en al vele jaren betrokken bij Nederlands-Duitse begeleiding van ondernemers die grensoverschrijdend actief zijn of willen zijn. Ook is hij bekend met cultuurverschillen en zal hij jullie meenemen in zijn ervaringen op deze terreinen waarbij verslaggeving- en fiscale bijzonderheden onderdeel zijn van deze presentatie.

Ben je geïnteresseerd in deze bijeenkomst? Meld je dan snel aan. 


Het programma 

15:30 uur – 15:45 uur  Welkom en ontvangst
15:45 uur – 16:15 uur Arjen Westerdijk + Kristina Adam van  de German Desk KienhuisHoving  advocaten en notarissen geven een
presentatie over de juridische context  van cultuurverschillen tussen  Nederlanders en Duitsers.
16:15 uur - 16:45 uur Presentatie door Ralph Burink, partner bij Mazars, over de fiscale en verslaggeving technische bijzonderheden.
16:45 uur - 17:00 uur Pauze
17:00 uur - 17:30 uur Voorbeelden en cases uit de praktijk hoe cultuurverschillen de samenwerking beïnvloeden
17:30 uur – 17:45 uur Quiz & Uitreiking van de Knowledge Academy wisselbeker.

17:45 uur – 18:15 uur

 

Doorpraten in kleinere groepen over ervaringen en dilemma's uit de praktijk