Community Compliance Officers: Bijeenkomst ISO-norm voor compliance management systemen

Op 5 juni organiseert de community Compliance Officers de bijeenkomst: De ISO-norm voor compliance management systemen: hoe kan deze bijdragen aan een beheerste en integere bedrijfsvoering?

Het gebruik van ISO normeringen neemt toe in diverse sectoren. Inmiddels is ook ISO norm 37301 ontwikkeld voor compliance management systemen. Wat houdt deze ISO-norm in, en aan welke kwaliteitseisen moet een compliancefunctie voldoen? Wat voegt de ISO-certificering toe aan (het functioneren van) de compliancefunctie? Waarom wordt zoveel belang gehecht aan een ISO normering? Welke ervaringen zijn opgedaan met het invoeren en toepassen van deze norm? Welke voor- en nadelen kleven aan het gebruik van de ISO-norm voor compliance?

Tijdens deze bijeenkomst gaan wij hierover het gesprek aan. Sprekers zijn onder meer:

  • Dick Hortensius van het Nederlandse Normalisatie Instituut (NEN). Hij licht de achtergronden van de ISO-norm 37301 toe.
  • Jacco van Kleef van KPMG, zal het ISO-auditproces schetsen.
  • Mirjam Veen-Hendriks, Manager Compliance & Integriteit bij DAS Rechtsbijstand deelt met ons haar ervaringen over de implementatie van de ISO-normering in haar organisatie.

Zoals u van ons gewend bent, is er veel ruimte voor het gesprek en het stellen van vragen.

Programma

15.30 uur Ontvangst
16.00 uur  Welkom en inleiding door Stefanie Berends van Zoest (Senior Manager & Compliance Auditor | Internal Audit Department EY, Compliance community)
16.05 uur Achtergronden ISO-norm 37301 door Dick Hortensius, NEN Senior consultant managementsystemen
16.35 uur  Het ISO-audit proces door Jacco van Kleef, partner KPMG
16.50 uur Korte break
17.00 uur Ervaringen met het implementeren van de ISO-norm door Mirjam Veen-Hendriks, manager Compliance & Integriteit bij DAS Rechtsbijstand.
17.30 uur Debat/ discussie aan de hand van stellingen, begeleid door Stefanie Berends van Zoest
17.55 uur Afronding door Stephanie Berends van Zoest
18.00 - 18.30 uur Borrel / hapjes


Voor wie

Iedereen met interesse voor compliance en dit onderwerp in het bijzonder kan aan deze bijeenkomst deelnemen. U hoeft niet specifiek een accountant of compliance professional te zijn.

Locatie

NBA, Amsterdam. De NBA is prima te bereiken met het openbaar vervoer. Parkeren kan in de straten rond het gebouw.