NBA Helpt Webinar: coronaschulden 22 september

Op donderdag 22 september organiseren we weer een NBA Helpt Webinar met deze keer als onderwerp: coronaschulden.

Host Gerrit Heijkoop gaat met verschillende sprekers in gesprek over dit onderwerp. Met Jacco Vonhof spreken we over de huidige ontwikkelingen, waar enerzijds het aantal faillissementen mee valt, zijn er zorgelijke ontwikkelingen (bv energie prijzen, grondstof- en personeelskrapte) die extra druk leggen op de Corona schulden. Wat kan de accountant doen om het mkb te helpen? Aansluitend spreken we Annette Houwaart over de verschillende rollen van de accountant en de relevante wet/regelgeving aan de hand van praktijk casuïstiek. Mildred Sobering van de Belastingdienst bevragen we over de (meest actuele) uitstelregeling en maatwerk mogelijkheden alsook de rol van de accountant in deze regelingen.

In kader van herstructurering spreekt Gerrit met Roelof van der Wielen. Wat kun je als accountant zelf en wanneer is het verstandig derden in te schakelen. Roelof staat ook stil bij de (on)mogelijkheden van de WHOA.
Met Dirkjan Takke kijken we naar het actief monitoren van cashflow en bankconvenant en vergroten van kansen op (her)financiering. Insolventie advocate Noor Zetteler sluit de lijst van experts met aandachtspunten voor de onderneming en haar bestuur.

Zoals gebruikelijk leggen we het laatste half uur de meest gestelde vragen voor aan het panel van experts. Tijdens het webinar is een team van moderatoren actief om vragen van deelnemers te beantwoorden.

Onderwerpen

Gerrit Heijkoop (474x474)
Gerrit Heijkoop Online Host
Annette Houwaart (375x375)
Annette Houwaart-Nonhof Vaktechnische Helpdesk

Annette Houwaart-Nonhof AA is werkzaam bij de NBA op de vaktechnische helpdesk en actief in de mkb accountantspraktijk.

jacco-vonhof.jpg
Jacco Vonhof Voorzitter MKB-Nederland
Mildred sobering.jpg
Mildred Sobering

Mildred is Senior Beleidsmedewerker Invordering bij Ministerie van Financiën. Zij is betrokken bij het beleid van de Belastingdienst ten aanzien van coronaschulden.

Dirkjan takke 1.jpg
Dirkjan Takke Algemeen Directeur NLInvesteert
Noor Zetteler (375x375)
Noor Zetteler

Curator, advocaat en partner bij Wijn en Stael advocaten

Roelof vd wielen 2.png
Roelof van der Wielen

Adviseur op gebied van herstructurering, WHOA en fusie & overname bij UNO bedrijfsadviseurs.