NBA Helpt Webinar: Afwikkeling NOW en TVL

Dat de steunmaatregelen zijn stopgezet betekent nog niet dat het werk van de accountants daarmee gedaan is. Zo vraagt de verantwoording van bijvoorbeeld bijna 23 miljard aan NOW-voorschotten nog geruime tijd en inzet van accountants.

Donderdag 19 mei spreken we met Nick Smits van UWV, Peter Leunge van het UVB en Meint Pool van de RVO over de laatste wijzigingen in het protocol, het toetsingsproces en andere aandachtspunten. Met Jan Wietsma kijken we naar de coronaschulden en (terug)betalingscapaciteit richting uitvoeringsinstanties, Belastingdienst en overige financiers. Uiteraard is “Mrs NBA Helpdesk”, Annette Houwaart ook van de partij met praktische tips.

Sprekers

Gerrit Heijkoop (474x474)
Gerrit Heijkoop Host
Annette Houwaart (375x375)
Annette Houwaart-Nonhof Vaktechnische Helpdesk

Annette Houwaart-Nonhof AA is werkzaam bij de NBA op de vaktechnische helpdesk en actief in de mkb accountantspraktijk.

Nick Smits (375x375)
Nick Smits Beleidsmedewerker NOW-regeling bij het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid
Peter Leunge (353x353)
Peter Leunge Manager uitvoering NOW bij SZW

Peter is sinds maart 2020 betrokken bij de NOW-regeling en houdt zich hoofdzakelijk bezig met het proces rondom de controle na de indiening van de definitieve berekening door de werkgever.

Marinka van Falier (375x375)
Marinka van Falier Jurist bij BDO en lid van de werkgroep TVL van de NBA
Jan Wietsma
Jan Wietsma Eigenaar MKB-Kredietcoach en financieringsdeskundige

Jan Wietsma is directielid bij MKB-kredietcoach. Vanaf 1999 is hij als adviseur betrokken bij vraagstukken van accountantskantoren op het terrein van visieontwikkeling en strategievorming.