Bijeenkomst: Corruptiebestrijding en de compliance officer

samen met Transparency International Nederland

De NBA Compliance Community nodigt u uit voor de volgende kennissessie: Corruptiebestrijding en de compliance officer. Deze fysieke bijeenkomst vindt plaats op donderdag 31 maart 2022, van 16.00 uur tot 18.00 uur in de Limpergzaal van de NBA.

logo-transparency-international-nederland.PNGWij zijn bijzonder verheugd om drie gastsprekers van Transparency International Nederland  welkom te mogen heten. De voorzitter van Transparency International Nederland, Lousewies van der Laan, gaat in op de laatste ontwikkelingen rond corruptie en daarbij inzoomen corruptie, transparantie en integriteit in de politiek, het bedrijfsleven en het maatschappelijke middenveld.

Jeroen Brabers, bestuurslid van Transparency International Nederland en compliance officer, bespreekt vervolgens welke invloed de bestrijding van corruptie heeft op het vakgebied van compliance, en hoe de compliance officer de bestrijding van corruptie kan invlechten in zijn/haar werkzaamheden. Op welke wijze kunnen de CPI en andere tools c.q. publicaties worden ingezet door de compliance officer? Wat zijn de uitdagingen om een compliance programma neer te zetten waarin corruptiebestrijding de juiste plaats inneemt?

Tot slot gaat Ilja van Haaren, bestuurslid van Transparency International Nederland en voormalige CEO van De Porceleyne Fles, het gesprek aan over de vraag, welke rol de directie en toon aan de top kan spelen bij integriteitsvraagstukken, en bespreekt zij dilemma’s uit de praktijk.

Daarnaast zullen in subgroepen onder leiding van de sprekers dilemma’s wordt besproken. Wij verwacht een inspirerende bijeenkomst, met veel ruimte voor interactie.

Aanmelden

Graag nodigen wij u uit voor deze fysieke bijeenkomst op donderdag 31 maart 2022 van 16.00 tot circa 18.00 uur in de Limpergzaal van de NBA, Antonio Vivaldistraat 2 – 8, 1083 PH Amsterdam.

Wij rekenen op veel belangstelling en volgen de officiële richtlijnen van het RIVM en de Rijksoverheid bij de organisatie van onze evenementen.