Accounttech-middag op 16 juni in Amsterdam

De werkgroepen van NBA Accounttech nodigen u uit voor een interactieve Accounttech-middag op 16 juni in de Limperg-zaal bij de NBA in Amsterdam. Op het programma staan de onderwerpen duurzaamheid en data-analyse. Ook zullen de vier werkgroepen van NBA Accounttech zich presenteren.

Duurzaamheid: de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD)

Het Europees Parlement neemt naar verwachting binnenkort de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) aan. De goedkeuring van de CSRD in Europa zal grote impact hebben op de verslaglegging door organisaties. Daarom komen de NBA Accounttech Werkgroep Digitale Transformatie en Planet Finance met het whitepaper “De gevolgen van de CSRD voor de bedrijfsvoering van ondernemingen”. Daarin wordt de inhoud van de CSRD-verplichtingen beschreven en de gevolgen daarvan voor de bedrijfsvoering van bedrijven, waaronder de mogelijkheden voor inzet van IT.

Sinds 2018 zijn in Nederland grote beursgenoteerde ondernemingen, banken en verzekeraars verplicht om een niet-financiële verklaring op te nemen in hun bestuursverslag. Zij moeten transparant zijn over onder andere de duurzaamheidsrisico’s die zij lopen, de impact die zij hebben op mens en milieu, hun diversiteits- en personeelsbeleid en hun omgang met zaken als mensenrechten en corruptie. Deze verplichte niet-financiële verklaring is een belangrijke stap. De Non-Financial Reporting Directive (NFRD) laat echter tegelijkertijd nog grotendeels open op welke manieren bedrijven moeten rapporteren over de niet-financiële aspecten van de bedrijfsvoering. Met de komst van de CSRD vanuit de Europese Unie wordt dit ook voor kleinere organisaties actueel.

Data-analyse: Amazon Web Services

Amazon Web Services (AWS) zet kunstmatige intelligentie (artificial intelligence, AI) en machine learning in voor data-analyse. Transformatie en innovatie van service- en financieel management leiden volgens AWS tot verbetering van de klantervaring. De sprekers zullen een inkijkje geven in het gebruik van financiële data, grid computing, data lakes & analytics waarbij zij gebruik maken van AI en machine learning. 

Caeli gebruikt de mogelijkheden van Amazon Web Services voor diverse duurzaamheidsdahsboards. Caeli biedt dagelijkse satellietdata, eigen data gecombineerd met artificial intelligence,  waarmee inzicht in de samenstelling van de lucht wordt verkregen. Met die data brengt Caeli de luchtkwaliteit in hoge resolutie in kaart. Deze kaart geeft inzicht in de gemiddelde waardes gas in fijnmazige gebieden en toont daarnaast lokale vervuilingsbronnen. Van elke hectare in Nederland, tot kolenmijnen in Australië.

Na de presentaties kunt u in gesprek gaan met de presentatoren en collega's over dit onderwerp.

Werkgroepen NBA Accounttech

De vier werkgroepen van NBA Accounttech stellen zich voor door middel van pitches en onder leiding van Martijn Zoet komt u meer te weten over wat deze werkgroepen doen. Daarbij krijgt u ook een inkijkje in het plan voor een nieuw auditplatform waarmee de werkgroep Controle van de toekomst samen met 11 auditkantoren en Nyenrode is gestart.

Programma

12:30-13:00 uur: inloop met lunch

13:00-16:00 uur: duurzaamheid, data-analyse en werkgroepen Accounttech

16:00-17:00 uur: borrel en netwerken

Sprekers

  • Usha Ganga, themaregisseur Planet Finance NBA
  • David Boekel Msc RA, Manager Impact Reporting bij RSM Sustainability Consulting
  • Mitch Steegmans, student Accountancy, lectoraat "Future Proof Financial" Zuyd Hogeschool Heerlen Limburg
  • Phil Chadney, Amazon Web Services
  • Vincent Wanders, Compliant&more
  • Caeli, sperker nader bekend te maken
  • Martijn Zoet, Keynote spreker, onderzoeker, trendwatcher

Meld u aan!

Wilt u als eerste alle ins en outs horen over de CSRD en wat dit betekent voor de verslaglegging door organisaties? Meer weten over data-analyse via Amazon Web Services? En bovendien kennismaken met collega-accountants en de verschillende werkgroepen van NBA Accounttech? Meld u dan nu aan!

Meer informatie