NBA Helpt Webinar: Update NOW

Ook in 2022 gaan we verder met de succesvolle reeks NBA Helpt Webinars. We trappen het jaar af met, hoe kan het ook anders, een update over de NOW.

Onze host Gerrit Heijkoop spreekt met:

  • Annette Houwaart-Nonhof, vaktechnische helpdesk NBA, over de meest gestelde praktijkvragen - én antwoorden – aan de NBA Helpdesk. Ook praat zij ons bij over de laatste stand van zaken m.b.t. de startersregeling.
  • Vervolgens met Remco ter Steege, director vaktechniek bij Mazars, over het protocol NOW 3 en 4, samengevoegde/gecombineerde opdrachten en inherente beperking.
  • Met Peter Leunge, manager uitvoering NOW bij SZW, over de bevindingen van de eerste audits: wat valt op en wat kunnen we hiervan leren!  Zijn accountants te streng of niet streng genoeg?
    Spoiler alert: Hij heeft een aantal concrete tips waar uw opdrachtgevers blij mee zullen zijn.
  • Met Marcel Koestering, accountant/adviseur bij Lansigt en lid van de commissie mkb, over het gesprek met de ondernemer over o.a. financiële reserves, opnieuw NOW aanvragen of alternatieve beleidskeuzes bespreken..?
  • Tenslotte met Nick Smits, beleidsmedewerker NOW bij het ministerie SZW, over de nog komende NOW 5 en 6.

Tijdens het webinar zit een team van inhoudelijke moderators voor u klaar om uw vragen die u via de chat kunt stellen meteen te beantwoorden. Tijdens het laatste half uur worden de vragen met de meeste “likes” live behandeld door het panel van sprekers.

Sprekers

Gerrit Heijkoop (474x474)
Gerrit Heijkoop Host

Gerrit Heijkoop, bekend van de NBA Helpt-webinars, is een ervaren online moderator en presentator. Tijdens dit webinar begeleidt Mr. Red Sneakers de interactie tussen kijkers en gasten.

Marcel Koestering (375x375)
Marcel Koestering AA Lansigt accountants en belastingadviseurs, lid van de commissie MKB

Marcel Koestering (1962) is sinds december 2020 lid van de Commissie MKB. Eerder was hij onder andere lid van de commissie eindtermen accountantsopleiding. 

Annette Houwaart (375x375)
Annette Houwaart-Nonhof Vaktechnische Helpdesk

Annette Houwaart-Nonhof AA is werkzaam bij de NBA op de vaktechnische helpdesk en actief in de mkb accountantspraktijk.

Remco ter Steege (201x201)
Remco ter Steege RA Director vaktechniek bij Mazars
Peter Leunge (353x353)
Peter Leunge Manager uitvoering NOW bij SZW

Peter is sinds maart 2020 betrokken bij de NOW-regeling en houdt zich hoofdzakelijk bezig met het proces rondom de controle na de indiening van de definitieve berekening door de werkgever.

Nick Smits (375x375)
Nick Smits Beleidsmedewerker NOW-regeling bij het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid