Lezing en debat Ledenvergadering: 'CSRD: vernieuwen tussen kansen en regels'

Voorafgaand aan de NBA-ledenvergadering van maandag 12 december kunt u een bijzondere lezing en aansluitend een debat bijwonen over de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD), waar het Europees Parlement onlangs mee heeft ingestemd.

Maandag 12 december 2022, 13.30 - 15.30 uur
Ook via de livestream te volgen. 

Lezing

Matthijs SchoutenWe beginnen met een bijzonder betoog door buitengewoon hoogleraar ecologie en filosofie Matthijs Schouten. Hij neemt ons mee in de vraag hoe wij een duurzame toekomst op deze aarde creëren en hoe wij de waarde van de natuur eigenlijk bepalen. Een relevante vraag voor het beroep, nu niet alleen financiële waarde maar ook ESG-waarde onderdeel wordt van het jaarverslag. 

BusySeasonTalks live

Aansluitend is er een debat ‘CSRD : vernieuwen tussen kansen en regels’. BusySeasonTalks hosts Tülay Dilsiz-Gedik (Manager ESG Reporting & Assurance bij Deloitte) en Leo Veldhuizen (manager audit bij Moore MTH) gaan in gesprek met Jeanine van Gestel (senior toezichthouder AFM), Armand Kersten (Head European Relations bij VEB) en Steffie van den Bosch (Assistant Professor bij Tilburg University).  Het debat gaat over hoe de accountant de weg kan vinden op het gebied van CSRD. Daarbij hebben zij te maken met vernieuwing, kennisachterstand, wijzigende regelgeving en toenemend toezicht. Het gaat om de ‘worsteling’ met regels en het vooruitzicht om daarop afgerekend te worden versus nieuwe terreinen ontdekken. Hoe krijgen we als beroepsgroep dit belangrijke thema van de grond?

 

tulay dilsiz.jpg
Tülay Dilsiz – Gedik Manager Sustainability Reporting bij Deloitte
Leo Veldhuizen 2022 (200x200)
Leo Veldhuizen Manager Audit bij Moore MTH
Jeanine van Gestel (200x200)
Jeanine van Gestel Senior Toezichthouder bij AFM
Steffie van den Bosch (200x200)
Steffie van den Bosch Assistant Professor bij Tilburg University
Armand Kersten (200x200)
Armand Kersten Head of European Relations bij VEB

Aanmelden

Het is niet meer mogelijk u vooraf aan te melden voor de lezing en debat 'CSRD: vernieuwen tussen kansen en regels' en voor de ledenvergadering. U bent van harte welkom op de locatie, Media Plaza / Jaarbeurs Utrecht. Wilt u tijdens de ledenvergadering stemmen, zorg dan dat u uiterlijk om 16.00 uur aanwezig bent voor registratie.

Als u online aan de ledenvergadering wilt deelnemen, neem dan contact op met ledenvergadering@nba.nl. Wij sturen u dan uw persoonlijke inloggegevens.

U kunt deze lezing en debat ook volgen via de livestream.