Compliance officer: Heb jij een goed beeld van de organisatie?

Als compliance officer adviseer en challenge je in het kader van een beheerste en integere bedrijfsvoering. Daarvoor is het van belang dat je een goed beeld hebt van de organisatie. Maar een goed beeld verkrijgen kan best lastig zijn. Is bijvoorbeeld altijd duidelijk wat er speelt? Komen echt álle invalshoeken aan bod? Wordt daadwerkelijk gezegd wat er gezegd moet worden? Is er sprake van evenwichtige en zorgvuldige besluitvorming? Zijn echt alle risico's in de bedrijfsvoering benoemd? Deze elementen kunnen inzichtelijk worden gemaakt met een methode genaamd Deep Democracy.

pe
2

Deze methode helpt om dat wat leeft in de 'onderstroom' van de organisatie op tafel te krijgen, en geeft een stem aan 'de wijsheid van de minderheid'. Respectvol, in dialoog, met aandacht en waardering voor verschillende opvattingen. De groep, het team of het bedrijf staat hierbij centraal. Deze theorie is verhelderend, praktisch toepasbaar in verschillende situaties en zeer goed bruikbaar voor jouw rol als compliance officer. Vanuit de kennisgroep Compliance willen we hier graag aandacht aan besteden.

Wil je er meer over weten en ervaren hoe je dit kan gebruiken? Schrijf je dan nu in voor de workshop Deep Democracy op dinsdag 6 oktober 2020. Deze workshop wordt verzorgd door de Vereniging van Compliance Officers (VCO).

Community Kennisgroep Compliance

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd voor leden en niet-leden werkzaam in compliance door de NBA community kennisgroep Compliance. Voor meer informatie over de kennisgroep.