Springlevend | MKB: Balanceren & Laveren

Op 11 november neemt econoom Mathijs Bouman je mee in de ingrijpende economische veranderingen.

pe
1

Onzekerheid viert hoogtij en ondernemend Nederland is op zoek naar meer houvast. Als vertrouwde adviseur en sparringpartner betekent dat een verschuiving in de aard van de dienstverlening en de vaardigheden die de accountant nodig heeft.

Op 11 november tijdens het event 'Balanceren en laveren' gaan we hier dieper op in en staan we stil bij de situatie en verwachtingen voor de ruggengraat van de Nederlandse economie: het MKB.

Hoe verloopt de afhandeling van de NOW? Hoe ziet de toekomst voor bedrijven er uit als al deze regelingen zijn verdwenen? Deze en andere vragen beantwoorden we onder meer met econoom Mathijs Bouman en topaccountants Denyse Davelaar RA (Director assurance, CROP) en Anja Bast RA (directeur vaktechniek Flynth).

Reserveer 11 november van 16:00 uur tot ongeveer 17:30 uur in de agenda!

Sprekers

anja-bast-375x375.jpg
Anja Bast RA Directeur vaktechniek Flynth

Anja Bast heeft ruim 30 jaar ervaring in de accountancy en heeft het vak dan ook van alle kanten gezien. Ze is registeraccountant met roots in de auditpraktijk. Ook is ze universitair docent geweest en heeft ze vaktechnische en compliance functies gehad. Het grootste deel van haar loopbaan is zij werkzaam in de MKB-praktijk.

denyse-davelaar-375x375.jpg
Denyse Davelaar RA Director assurance & extern accountant CROP

Denyse Davelaar is director assurance en extern accountant bij CROP en verantwoordelijk voor de serviceline audit & assurance. Denyse werkt graag binnen de aspecten kwaliteit, opleiding en een diverse MKB-assuranceportefeuille. Naast haar werkzaamheden bij CROP is Denyse betrokken bij de Raad voor Toezicht van de NBA als kwaliteitstoetser, het SRA-stagebureau als praktijkbeoordelaar en als toezichthouder bij een bibliotheekorganisatie.

Mathijs Bouman.jpg
Mathijs Bouman

Mathijs is econoom en journalist. Hij is vaste columnist van Het Financieele Dagblad en is regelmatig op TV te zien als de “huiseconoom’ van Nieuwsuur. Op 11 november neemt Mathijs ons mee in de economische ontwikkelingen, toekomstscenario's en de impact daarvan op het MKB. 

peter-niesink-375x375.jpg
Peter Niesink Algemeen directeur BOVAG

Peter Niesink is sinds 2014 algemeen directeur van BOVAG en sinds 2012 werkzaam bij de vereniging. Daarvoor was hij directeur bij de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie en beleidsmedewerker bij Zorgverzekeraars Nederland. Naast zijn functie als algemeen directeur is hij tevens lid van het verenigingsbestuur van BOVAG, dat zich sterk maakt voor de belangen van ongeveer 9.000 ondernemers die zich met mobiliteit bezighouden.

steef-visser-375x375.jpg
Steef Visser RA Voorzitter Commissie MKB

Steef Visser is voorzitter van de MKB Commissie dat zich naast deskundigheidsbevordering, ondersteuning van de beroepspraktijk, collectieve belangenbehartiging ook de wenselijkheid en schaalbaarheid van regelgeving beoordeelt. Daarnaast is Visser ook ceo en partner van Visser & Visser dat bedrijven ondersteunt op het gebied van onder meer accountancy, audit & assurance, belastingadvies en IT.

SimoneVanTrier.jpg
Simone van Trier Gespreksleider

Simone is ongeveer twintig jaar te zien geweest op het Limburgse L1. Naast haar werk op TV betreedt zij regelmatig het podium als dagvoorzitter of gespreksleider. Op 11 november neemt zij de presentatie van het evenement voor haar rekening.