Geannuleerd - Je oordeelt niet zo rationeel als je denkt

Deze bijeenkomst gaat niet door.

De NBA volgt nauwlettend de informatie en adviezen van het RIVM en de GGD met betrekking tot het Coronavirus. Deze week is besloten om de volgende maatregel in te voeren, in navolging van het kabinetsbesluit:

De bijeenkomsten met meer dan 25 personen worden voor de komende vier weken (tot en met 10 april) geannuleerd. Wekelijks wordt er besloten over verlenging.

Er is nog geen besluit genomen of en wanneer deze bijeenkomst wel door kan gaan. Zodra daar duidelijkheid over is zullen wij u per e-mail berichten.

 

pe
2

Ben jij nieuwsgierig naar het waarom achter jouw handelen? Wil je snappen waarom je bij gebeurtenissen op het werk steeds in dezelfde reflex schiet of op een vergelijkbare manier reageert? De manier waarop we werken is helemaal niet zo rationeel als we denken. Bestaat dé accountant wel, of is het vooral de mens achter die rol die bepaalt hoe je reageert? Kennis van de eigen persoonlijkheid is cruciaal om inzicht te krijgen in het eigen handelen.

Kom dan op 8 april (of 11 maart) naar de bijeenkomst: Bias bij professionele oordeelsvorming.

Met een dosis humor zal psycholoog en wetenschapper Andreas Wismeijer, docent persoonlijkheidspsychologie  aan de Universiteit van Tilburg en Nyenrode Business Universiteit, een confronterende les persoonlijkheidspsychologie en psychologie van bias verzorgen.

Financials moeten vanzelfsprekend goed op de hoogte zijn van wet- en regelgeving, maar zijn tegelijkertijd vaak onvoldoende doordrongen van de invloed van hun persoonlijkheid op hun functioneren. Dat vindt Wismeijer verbazingwekkend, want uiteindelijk zijn het mensen, met hun individuele kenmerken en voorkeuren, die keuzes maken. Wat ben ik voor persoon? Welk effect heeft mijn gedrag op mijn klanten? Welke eigenschap maakt welk verschil? Antwoorden op deze en andere vragen bieden financials inzichten waarmee ze hun praktijk efficiënter en succesvoller kunnen maken.

Onderzoek

Voorafgaand is onderzoek gedaan onder accountants en financials in de vorm van een korte online persoonlijkheidstest. De uitkomsten hiervan vormen de basis voor de lezing van Wismeijer, die de uitkomsten zal vergelijken met die van andere beroepsgroepen én de gemiddelde Nederlander. Daarmee krijgen we een inkijkje in hoe financials verschillen van andere beroepsgroepen, en welke kansen maar ook uitdagingen dit biedt.

Over de spreker

Dr. Andreas Wismeijer docent Universiteit van Tilburg en Nyenrode Business Universiteit en visiting Associate Professor op het gebied van persoonlijkheidspsychologie

 

 

Pilot Faculty Cultuur, ethiek en gedrag

Deze bijeenkomst is een initiatief van de pilot van de faculty Cultuur, ethiek en gedrag. Door middel van de pilot wordt de beoogde nieuwe governance van de NBA getest in de praktijk. Aan de start van deze bijeenkomst zult u kort worden bijgepraat over deze governancevoorstellen.