Young Profs Arena: dit kan niet waar zijn!

Hij schreef het meest geruchtmakende boek over de bankwereld van de afgelopen jaren en is prominent columnist voor The Guardian, NRC en De Correspondent. Hoe kijkt hij aan tegen cultuurverandering in de financiële sector? Zijn er parallellen tussen de bankwereld en de accountancy? Opnieuw een Young Profs Arena-sessie waar je bij wilt zijn: in gesprek met Joris Luyendijk op 22 mei 2019.

Journalist Joris Luyendijk schreef in 2015 het boek 'Dit kan niet waar zijn!', over de bankwereld in de Londense City. Het werd het bestverkochte boek van het jaar en de financiële sector trilde op zijn grondvesten. In Nederland is het heel anders, riepen de spindoctors van de vaderlandse grootbanken in koor. Maar sindsdien struikelen we ook hier over nieuws rondom het meewerken aan witwaspraktijken, Libor-affaires, zelfverrijking aan de top en meer. Is het echt anders op de Zuidas?

Hoe is het leven van Joris Luyendijk veranderd sinds dat geruchtmakende boek? Gelooft hij in de cultuurverandering die banken zeggen te hebben doorgemaakt? Zijn er parallellen met de accountancy? Wat drijft 'toptalent' en waarom lijkt geld juist in de financiële sector de belangrijkste motivator? En wat kunnen jonge professionals doen om hun eigen sector te veranderen? Is er nog hoop voor de toekomst?

Daarover praat Joris Luyendijk op 22 mei bij de NBA in Amsterdam met journalist Tom Nierop, oud-hoofdredacteur van Accountant.nl. Deze vijfde editie van de Young Profs Arena wil je niet missen; ook al omdat er weer volop ruimte is om zelf vragen te stellen aan Joris. Dus meld je aan en kom naar deze bijeenkomst!