Bijeenkomst over toolbox Gedrag en cultuur

Op woensdag 6 maart organiseert de kennisgroep compliance van de ledengroep accountants in business een bijeenkomst over de toolbox Gedrag en cultuur.

De Kennisgroep Compliance voor accountants in business heeft tot doel om kennis te delen en te vergroten over compliance, specifiek gericht op de accountants die in de praktijk werkzaam zijn op het gebied van of te maken hebben met compliance.

De laatste jaren is een ontwikkeling richting gedrag en cultuur zichtbaar geworden bij compliance officers. Niet alleen maar monitoren maar juist ook oog voor gedrag en cultuur binnen een organisatie, en de daaruit voortkomende risico's. Binnen de beroepsvereniging van compliance professionals – de VCO (Vereniging van Compliance Officers) – heeft een team zich ingezet voor kennisontwikkeling op het gebied van gedrag en cultuur. Dit team – de zgn. Kennistafel Gedrag & Cultuur – heeft hiertoe onder meer een Toolbox Gedrag & Cultuur ontwikkeld. De co-voorzitters van deze Kennistafel, Carolien Merkens en Marlène Jans, verzorgen een demonstratie van de Toolbox Gedrag & Cultuur en onderzoeken met de deelnemers hoe de Toolbox kan worden gebruikt als inspiratie voor inzicht in en de aanpak van gedrag en cultuur binnen een organisatie. Dit kan een financiële instelling of elke andere organisatie zijn, als compliance officer of compliance gerelateerd. De deelnemers gaan daadwerkelijk ervaren hoe het is om te werken met de tools en we gaan de discussie over het gebruik ervan aan. Ter introductie, hierbij alvast een artikel uit het Tijdschrift voor Compliance dat in juli 2018 is verschenen over de Toolbox Gedrag & Cultuur.

Sprekers

  • Marlène Jans, director bij RSM Netherlands (GRC) Consultancy B.V.
  • Carolien Merkens, Managing consultant Compliance en Risk bij Asunta

Beide sprekers zijn voorzitter van de kennistafel Gedrag en Cultuur van de Vereniging voor complianceofficers.

pe
2