Hoe financier je circulaire bouw?

Op woensdag 16 januari 2019 vindt de bijeenkomst Hoe financier je circulaire bouw? plaats bij de NBA in Amsterdam, als onderdeel van de Week van de Circulaire Economie. 

Informatie over de uitkomsten en een link naar het whitepaper vindt u in het nieuwsbericht: Nieuwe methodes nodig voor waardering en financiering van circulaire gebouwen »

Tijdens deze bijeenkomst worden de uitkomsten gepresenteerd van een zogeheten Community of Practice, in de vorm van een Whitepaper met inzichten en bevindingen. In deze community is het afgelopen half jaar samengewerkt onder leiding van Circle Economy en Sustainable Finance Lab door: Alfa Accountants en Adviseurs, ING, Allen & Overy, Eigen Haard, RICS, Madaster, Arcadis, Arup, DOOR Architecten en NBA.

Deze partijen uit de keten zijn samengebracht om rond een concrete praktijkcase (Eigen Haard) inzicht te krijgen waar obstakels én mogelijkheden liggen van circulair bouwen. Tijdens deze middag worden niet alleen resultaten gepresenteerd, maar wordt in enkele workshops ook een aantal (financiële) aspecten verder uitgediept. Het Whitepaper komt na 16 januari voor iedereen beschikbaar.

Het programma start om 14.00, ontvangst is vanaf 13.30 en de afsluitende borrel om 16.45 uur. Meer informatie

Circle Economy's Circularity Gap Report  laat zien dat de bouwsector, met een jaarlijks verbruik van 42,4 biljoen ton per jaar, de grootste gebruiker van grondstoffen is. Dit is 40% van het totale jaarlijkse wereldwijde grondstofverbruik. Woningcorporatie Eigen Haard is zich bewust van de impact van de bouwsector op het milieu en circulariteit en onderhoud zijn voor hen belangrijke lange termijn doelstellingen.

In 2017-2018 heeft de NBA eerder deelgenomen aan een vergelijkbare Community of Practice, gericht op Product-as-a-Service business modellen. Whitepaper ‘The Circular Phone’ leidde onder meer tot een publicatie in de Global Knowledge Gateway van de internationale koepel IFAC.

De Week van de Circulaire Economie is een jaarlijkse, landelijke campagneweek die wordt georganiseerd door Nederland Circulair!, een landelijk programma dat het Nederlandse bedrijfsleven helpt circulair te ondernemen. Zie https://www.circulairondernemen.nl/  De NBA is voor de derde keer actief betrokken bij deze campagneweek.