Vergadering kring Limburg

Maandag 11 februari 2018 is de kringvergadering Limburg. Het onderwerp van deze avond is: omgaan met slecht nieuws.

 

De afgelopen vier jaar heeft de Ledengroep accountants in business verschillende moresprudentie-werksessies georganiseerd: regionale intervisiebijeenkomsten waarbij leden dilemma's rond verschillende thema's met elkaar bespreken. Met als doel van elkaar te leren en met elkaar te reflecteren op herkenbare dilemma's. De 'notulen' van deze gesprekken vormen de basis voor 'moresprudentie voor accountants in business', die houvast biedt bij het omgaan met morele vraagstukken in werksituaties.

Deze kringvergadering zal in het teken staan van het voeren van slechtnieuwsgesprekken en de moresprudentie rond dit thema. Dit is niet alleen voor accountants in business, maar ook voor openbaar accountants en intern en overheidsaccountants van belang. Alle accountants kunnen immers druk ervaren om slecht nieuws niet of slechts ten dele over te brengen, of krachten ervaren die ervoor kunnen zorgen dat bepaalde informatie in de doofpot terechtkomt. Hoe dan te handelen?

Erik Kolthof, projectleider innovatie bij de NBA, maakt u graag bekend met moresprudentie, het moreel intervisiemodel en een concreet dilemma.