Vergadering Afdeling Zuid-Holland

Het onderwerp van deze bijeenkomst is: Rode vlaggen / Vinken en Vonken.

Programma

Tijd Wat
18.00 uur Ontvangst met broodjesmaaltijd
19.30 uur Opening door de voorzitter
19.31 uur  Beëdiging nieuwe beroepsgenoten
19.36 uur Algemene ontwikkelingen/communicatie NBA
19.40 uur 

Spreker: G (Geert) Vermeulen.
Onderwerp: Rode vlaggen (Witwassen: de accountant als poortwachter)

Rode vlaggen is een inleiding over de rol van accountants als poortwachter. Welke rol kan de accountant vervullen als poortwachter en welke verwachtingen zijn er op dit gebied? Wat hebben witwassen en NOCLAR daarmee van doen?

Geert Vermeulen is werkzaam als zelfstandig adviseur, docent en interimmer op het gebied van compliance en integriteit met zijn bedrijf ECMC. Eerder was hij directeur bij het Nederlandse Compliance Instituut en voorzitter van de Vereniging van Compliance Officers

20.40 uur Pauze
21.00 uur

Spreker: J.W. (Jan Willem) Taams.
Onderwerp: Vinken en Vonken (Houding, gedrag en cultuur in relatie tot publiek belang)

Vinken en Vonken is een inleiding over houding, gedrag en cultuur in relatie tot publiek belang. Accountants worden als persoon en als professional meegenomen op reis naar herstel van balans in de accountancy. Zitten wij allemaal in dezelfde film of hebben wij toch nog verschillende beelden?

Jan Willem Taams is partner bij veranderingen en houdt zich onder andere bezig met leiderschap door financials. Eerder was hij werkzaam als accountant bij KPMG en in diverse financiële en beleidsmatige functies bij pensioenuitvoerder MN.

22.00 uur Afsluiting door de voorzitter
tot 22.45 uur  Borrel

 

Parkeren

Op het parkeerterrein van Diergaarde Blijdorp is rekening gehouden met extra parkeerruimte voor de gasten, mocht u daar parkeren dan kunt u tegen een gereduceerd tarief (zijnde de inkoopprijs ad. € 4,--) bij de receptie van Van Der Valk een uitrijkaart halen.