Vergadering Afdeling Oost

Het onderwerp van deze bijeenkomst is: Duurzaamheid in een bierbrouwerij & Assurance voor biologische producten, de rol van SKAL.

 

De bijeenkomst van de afdeling Oost vindt plaats in een bijzondere omgeving: Ouwehands Dierenpark. Onderweg naar de ontvangstgelegenheid wordt u de mogelijk geboden de 2 reuzepanda's te zien. Traditioneel bevat de september bijeenkomst ons jaarlijks dinerbuffet. Het terugkerend thema is MVO en duurzaamheid. We hebben op dat gebied twee interessante presentaties voor u.

Voor de pauze zullen Nancy Kamp-Roelands en Hans Gortemaker een interactieve presentatie geven over een 'groene' bierbrouwerij. Ter sprake komen de inrichting van de bedrijfsvoering en de verslaglegging rond het duurzaamheidsthema.

Na de pauze zal Ingeborg de Groot een presentatie geven over SKAL Biocontrole, dat zich als onafhankelijk toezichthouder inzet voor aantoonbare betrouwbaarheid van biologische producten in Nederland. Samen met het bestuur en de deelnemers zullen parallellen met de rol van accountants worden verkend.

Nancy Kamp-Roelands

Nancy Kamp-Roelands is onder meer partner bij EY en bijzonder hoogleraar niet-financiĆ«le informatie, integrale verslaggeving en assurance bij de Rijksuniversiteit Groningen. Nancy is registeraccountant en is gespecialiseerd in geĆÆntegreerde verslaggeving en duurzaamheidsverslaggeving en de externe controle van deze vormen van verslaggeving. Haar ervaring is internationaal.

Hans Gortemaker

Hans Gortemaker is sinds 1990 als hoogleraar Accountancy, verbonden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Ook vervulde hij deze functie aan de Nyenrode University te Breukelen. Hiernaast was hij partner bij PricewaterhouseCoopers (PwC), onder andere als lid van het wereldwijde bestuur (Global Board).

Ingeborg de Groot

Ingeborg de Groot studeerde biologie met als specialisatie gewasbescherming aan de Landbouwuniversiteit Wageningen. Zij woonde tien jaar lang in het buitenland, in Zanzibar, Kenia, Pakistan en Burkina Faso. Ze deed onderzoek naar de milieuvriendelijke bestrijding van plagen en ziekten in fruitbomen, kokosbomen en bonen en gaf hierover voorlichting. Sinds 2002 werkt De Groot als certificeerder bij Skal Biocontrole, de organisatie die toezicht houdt op de biologische productie in Nederland.