Vergadering Afdeling Centrum

Het onderwerp van deze afdelingsvergadering is: Vinken en vonken & Rode vlaggen.

Agenda

15.30 uur  Ontvangst
15.45 uur  Welkom en mededelingen door de voorzitter
15.55 uur Vinken en vonken (Herstel van balans in de accountancy)
Vinken en vonken is een inleiding over herstel van balans in de accountancy. Langs de thema's de kracht van kwetsbaarheid, een frisse blik buiten, het belang van urgentie, ben ik de oplossing? En onderweg naar morgen worden wij als persoon en als professional meegenomen op onze reis naar het publiek belang. Zitten wij allemaal in dezelfde film of hebben wij toch nog allemaal verschillende beelden?

Deze inleiding geeft een strategische reflectie over het waarom, hoe en wat van veranderingen en het benodigde leiderschap.
Jan Willem Taams is partner bij veranderingen en houdt zich onder andere bezig met leiderschap door financials. Eerder was hij werkzaam als accountant bij KPMG en in diverse financiƫle en beleidsmatige functies bij pensioenuitvoerder MN.

17.55 uur Dinerbuffet
19.00 uur Rode vlaggen (Frauderisico's in het MKB)
Het NBA heeft afgelopen voorjaar de bundel 'Rode vlaggen' uitgegeven, over het ontdekken en melden van frauderisico's. In deze uitgave worden -evenals in de eerdere uitgave 'Uitglijders'- tuchtrechtuitspraken behandeld. Wat ging fout of juist goed? En wat kunnen we leren van deze casussen? In de presentatie komen de belangrijkste uitspraken aan bod.

Elly van der Velden is werkzaam bij bureau vaktechniek van BDO. Daarnaast is ze lid van de Raad voor de Praktijkopleidingen en de Accountantskamer. Tevens is Elly betrokken bij verschillende NEMACC onderzoeken.

21.00 uur Rondvraag en sluiting