The Search for Yield

Woensdag 30 mei organiseren de Branchegroep Verzekeringsmaatschappijen (NBA accountants in business) en het Koninklijk Actuarieel Genootschap (AG) de bijeenkomst: The Search for Yield.

pe
3

Onderwerp

In tijden van historisch lage rentes op de obligatiemarkten gaan verzekeraars op zoek naar andere financiƫle instrumenten om rendement te genereren. Er is een vlucht ontstaan naar illiquide beleggingen. Tijdens deze bijeenkomst gaan we met elkaar in debat over het spanningsveld dat is ontstaan tussen rendement en kapitaalbeslag. En gaan we op zoek naar een optimale asset-mix en de wijze waarop verzekeraars hier invulling aangeven.

In de dynamiek en complexiteit van nu dient de speelruimte hiertoe opnieuw gedefinieerd te worden. Welke onzekerheden worden al-dan-niet bewust vergroot c.q. opgezocht? Welke impact heeft dit op de scenario's en op de bijbehorende gevoeligheidsanalyses?

Sprekers

We gaan de mogelijke speelruimtes en de gemaakte keuzes vanuit verschillende invalshoeken verkennen. Sprekers zijn o.a.:

  • Theo Brink, CFO Schade & Inkomen/Nationale-Nederlanden
  • Marc Meertens, Unit Manager Balance Sheet Management/Vivat

Alle sprekers zullen hun blik vooruit werpen. Welke rendementsontwikkelingen zien zij op de sector afkomen? Waar zien zij bedreigingen en welke kansen?

Doelgroep

The Search for Yield bijeenkomst is uitermate geschikt voor actuarissen en financials werkzaam bij/voor verzekeringsmaatschappijen.

Programma

Tijd Wat
14.00 - 14.30 uur Ontvangst
14.30 - 16.00 uur  Deel I
16.00 - 16.30 uur  Pauze
16.30 - 18.00 uur Deel II
18.00 uur Afsluitende borrel

Parkeren

Parkeren bij NN is niet mogelijk. De dichtstbijzijnde parkeergarage ligt op 5 min. lopen en is WTC The Hague, Prinses Marijkestraat 57, Den Haag. Parkeerkosten zijn voor eigen rekening.

Sprekers

Photo Theo.jpg
Theo Brink CFO

Theo is de CFO en bestuurder van het Schadebedrijf binnen NN Group, een bedrijfsonderdeel met circa 2.500 medewerkers en een jaaromzet van 3 miljard euro. Het schadebedrijf bestaat uit verschillende juridische entiteiten en labels waaronder Delta Lloyd, Nationale-Nederlanden, Movir en OHRA. 

Marc.jpg
Marc Meertens Unit Manager

Marc Meertens is sinds 2014 werkzaam bij Balance Sheet Management binnen VIVAT en daar verantwoordelijk voor balans optimalisatie (o.a. rentesturing, ALM, risk transfers, capital management). Daarvoor was hij ruim 9 jaar werkzaam in verschillende functies in het actuariƫle domein op het gebied van zowel schade als leven bij Reaal en het voormalige Fortis Corporate Insurance (nu Amlin).