Het Jaar 2017 verslagen

De NBA organiseert op maandag 10 december een bijeenkomst ter gelegenheid van de verschijning van de uitgave 'Het Jaar 2017 verslagen' van 15.00 tot 17.30 uur bij de NBA te Amsterdam. Dit is inmiddels alweer de 23e editie van deze uitgavereeks.

pe
2

Tijdens deze bijeenkomst presenteert de voorzitter van de redactie de resultaten van het onderzoek naar de praktijk van de jaarverslaggeving in Nederland en Europa. Naast een algemene samenvatting van het onderzoek komen in afzonderlijke presentaties verschillende thema’s uit het onderzoek aan bod.

Dagvoorzitter is Ruud Vergoossen (hoogleraar Externe Verslaggeving/International Financial Accounting, Nyenrode Business Universiteit en Universiteit Maastricht).

Programma

Tijd Wat
15.30 uur    Opening en samenvatting van het onderzoek en de belangrijkste conclusies door de voorzitter van de redactie Ruud Vergoossen.
15.45 uur Uitreiking eerste exemplaar door Ruud Vergoossen "Het jaar 2017 verslagen" aan Rients Abma (Executive Director bij Eumedion) en speech Rients Abma.
16.00 uur Toelichting verwachte impact van IFRS 9 en IFRS 15, auteurs: Kees Roozen (werkzaam als director Department of Professional Practice bij KPMG) en Maarten Pronk (werkzaam bij EY als associate partner bij de afdeling Professional Practice en hoogleraar Erasmus Universiteit Rotterdam).
16.20 uur De nieuwe Corporate Governance Code en vereisten voor niet-financiële informatie, auteurs: Arjan Brouwer (werkzaam als partner bij PwC en hoogleraar Externe verslaggeving Vrije Universiteit Amsterdam), Joukje Janssen (werkzaam als partner bij PwC) en Johan Scheffe (werkzaam als beleidsmedewerker bij de NBA).
16.40 uur Digitalisering van de jaarrekening – Het gebruik van XBRL in gedeponeerde jaarrekeningen van middelgrote ondernemingen, auteurs: Enrico Evink (werkzaam bij Ernst & Young Accountants LLP als vaktechnisch associate partner) en Leo van der Tas (werkzaam bij Ernst & Young Accountants LLP als vaktechnisch partner en hoogleraar Financiële Verslaggeving aan de Universiteit van Tilburg).
17.00 uur Afsluitende paneldiscussie naar aanleiding van presentaties en aan de hand van stellingen o.l.v. dagvoorzitter Ruud Vergoossen.
17.30 uur Einde bijeenkomst met aansluitend borrel.