Visiediscussie bij afdeling Noord

Tijdens de vergadering van de afdeling Noord komen diverse onderwerpen aan bod. Eén van de belangrijkste discussies van de avond zal gaan over de toekomst van het accountantsberoep.

 

Hoe ziet uw werkdag eruit in 2030? Welke ontwikkelingen zullen de komende jaren een grote impact hebben op het accountantsberoep? Bestaat het vak überhaupt nog, of zijn accountants tegen die tijd vervangen door robots? Wij zijn benieuwd naar uw visie: discussieer met ons mee tijdens de vergadering. NBA-voorzitter Pieter Jongstra en directeur Berry Wammes verheugen zich op een interactieve bijeenkomst. 

Hoe kunt u zich voorbereiden?

  • Lees de samenvatting (pdf) van het inspiratiedocument
  • Installeer de app 'Meetoo' (via Google Play of App Store) op uw smartphone of tablet. Via deze app kunt u reageren op vragen en stellingen die worden gepresenteerd tijdens de afdelingsvergadering.

Het avondprogramma ziet er als volgt uit:

  • 18.00-19.00 uur Buffet
  • 19.00-21.30 uur Bijeenkomst

Agendapunten:

1. Opening
2. Vaststelling agenda
3. Ingekomen stukken en mededelingen
4.

Mededelingen door afgevaardigden bestuur van NBA

5. Visietraject 'Een beroep met Toekomst'
  PAUZE
6.

Leren van casussen uit accountantstuchtrecht: hoe doe je dat?

Dirk ter Harmsel (Alfa Accountants, lid Accountantskamer) en NBA collega’s Willem Ouwehand (onderwijskundige) en Irene Kramer (beleidsmedewerker Lerend vermogen) verzorgen een (werk)sessie over hoe u als accountant kunt leren van casussen uit accountantstuchtrecht. Dirk Ter Harmsel gaat met u in gesprek over een aantal van die casussen (denk bijvoorbeeld aan splitsing van een klant in twee partijen) die openbaar accountants én accountants in business raken.

Denk en praat mee over vragen als: Wat zou u doen in dit geval en waarom? Welke fundamentele beginselen zijn hier in het geding? En herkent u kenmerken van deze casus in uw eigen praktijk? Willem Ouwehand vertelt over hoe accountants graag leren en wat dat betekent voor het leren van casussen uit de praktijk. En Irene Kramer schetst hoe de NBA deze inzichten inzet om het lerend vermogen van accountants te verbeteren. Bent u geïnteresseerd, lees dan alvast meer over 'Lessen uit accountantstuchtrecht' en het initiatief 'Lerend vermogen'. Of bekijk de factsheet 'Splitsing van partijen'. 

7. Rondvraag
8. Afsluiting

Meldt u zich uiterlijk op 28 april aan voor deze bijeenkomst en laat ons weten of u deelneemt aan het buffet.

Wij zien u graag op 2 mei!