Visiediscussie bij afdeling Zuid-Holland

Een van de belangrijkste discussies van de afdelingsbijeenkomst zal gaan over de toekomst van het accountantsberoep.

Hoe ziet uw werkdag eruit in 2030? Welke ontwikkelingen zullen de komende jaren een grote impact hebben op het accountantsberoep? Bestaat het vak überhaupt nog, of zijn accountants tegen die tijd vervangen door robots? Wij zijn benieuwd naar uw visie: discussieer met ons mee tijdens de vergadering. NBA-voorzitter Pieter Jongstra en plaatsvervangend voorzitter Diana Clement verheugen zich op een interactieve bijeenkomst. 

Hoe kunt u zich voorbereiden?

  • Lees de samenvatting (pdf) van het inspiratiedocument
  • Installeer de app 'Meetoo' (via Google Play of App Store) op uw smartphone of tablet. Via deze app kunt u reageren op vragen en stellingen die worden gepresenteerd tijdens de afdelingsvergadering.

Het avondprogramma ziet er als volgt uit:

   Tijd   Wat
18.00 uur Ontvangst met broodjesmaaltijd
19.15 uur Visiediscussie: de toekomst van het accountantsberoep
20.40 uur Pauze
21.00 uur

In uw rol als accountant of adviseur van uw klant heeft u te maken met niet betaalde vorderingen. Maar waar letten opdrachtgevers op bij het selecteren van een incassopartner? Merkwaardig genoeg meestal niet op diens financiële soliditeit, terwijl die van groot belang is.

Hoe ziet de incassomarkt eruit en waarom is het van groot belang om op financiële soliditeit te toetsen? Drs. Otto Kempkes RA, verbonden aan Grant Thornton kantoor Gouda en fondsaccountant van het Garantiefonds Gerechtsdeurwaarders vertelt hier graag meer over.

22.00 uur Afsluiting door de voorzitter

Meldt u zich uiterlijk twee werkdagen van te voren aan voor deze bijeenkomst en laat ons weten of u deelneemt aan de broodjesmaaltijd.

Na aanmelding toch verhinderd? Meld u zich dan af (uiterlijk twee werkdagen voorafgaand aan de vergadering) via B.Jansen@nba.nl.

De volgende afdelingsbijeenkomsten in 2017:

-woensdagavond 28 juni
-woensdagavond 13 september
-donderdagavond 30 november

Uw collega’s die bezig zijn met hun praktijkstage zijn van harte welkom op onze bijeenkomsten als uw introducé.

Wij zien u graag op 25 april!