Gezocht: toetsers

Eind 2022 start de Raad voor Toezicht met de gefaseerde invoering van het hernieuwde toezichtsproces, toezicht op nieuwe leest. Deze vernieuwde opzet is voor de raad aanleiding om de groep van toetsers uit te breiden. De raad zoekt accountants die passie hebben voor kwaliteit en vaktechniek met uitstekende communicatieve vaardigheden en softskills.

Werkt u in het openbaar beroep en verricht u assurance en/of aan assurance verwante werkzaamheden? Bent u enthousiast om een bijdrage te leveren aan de kwaliteit van het accountantsberoep en heeft u zin om aan de slag te gaan als toetser? Meld u dan aan via het aanmeldingsformulier en stuur dit samen met uw cv naar rvt@nba.nl.

Wat biedt deze functie?

  • De gelegenheid om uw kennis en ervaring in de openbare praktijk in te zetten bij het uitvoeren van toetsingen bij accountantspraktijken.
  • Bij de uitvoering van uw werkzaamheden wordt u op verschillende manieren ondersteund door de Raad voor Toezicht door middel van onder andere richtlijnen, bijeenkomsten en nieuwsbrieven.
  • Voor de beantwoording van vaktechnische vraagstukken die zich tijdens toetsingen voordoen, staan twee vaktechnisch adviseurs tot uw beschikking. De medewerkers van team Toezicht van de NBA ondersteunen het toetsingsproces vanuit het bureau van de NBA. 
  • U gaat eerst als mede-toetser aan de slag en maakt dan onderdeel uit van een toetsingsteam. Na verloop van tijd kunt u mogelijk ook als teamleider optreden. De door u uit te voeren toetsingen worden bepaald aan de hand van uw specifieke expertise en beschikbaarheid. 

Lees in de onderstaande profielen van teamleider en mede-toetser de volledige functie beschrijvingen.

Beschrijving profiel teamleider

Beschrijving profiel mede-toetser

Wat is de tijdsbesteding en vergoeding?

De Raad voor Toezicht streeft er naar elke toetser minimaal 10 toetsingen per jaar te laten uitvoeren. De tijdsbesteding per toetsing is afhankelijk van de omvang van de te toetsen praktijk, de soort opdrachten die worden verricht en de rol van de toetser (teamleider of mede-toetser). Een toetsing kan daardoor één of meerdere dagen beslaan.
Voor uw werkzaamheden als toetser geldt een vergoeding zoals opgenomen in de Verordening op de kosten kwaliteitsbeoordelingen.

Vragen?

De medewerkers van team Toezicht vertellen u graag meer over deze functie, 020-3010360.