Internationale Vrouwendag 2023 ontbijtsessie

‘Via meerdere wegen naar meer vrouwelijk leiderschap’

8 maart 2023, 9.00-12.00 uur, NBA te Amsterdam

Inmiddels mogen we wel spreken van een traditie. Ook dit jaar organiseert de NBA in samenwerking met de community Women Leadership en met Sandra Lutchman (dagvoorzitter) een leiderschapsevent (ontbijtsessie) rond internationale vrouwendag op 8 maart. Een feestelijk en informatief moment waarvoor we je hartelijk willen uitnodigen. Vanuit onderzoek zal o.a. Ans Merens -wetenschapper Sociaal Cultureel Planbureau- ons informeren, prikkelen en inspireren.

Programma

8.00 -9.00 uur Inloop met ontbijt
9.00 - 9.30 uur Welkom en opening
9.30 - 10.30 uur Bijdrage Ans Merens -wetenschapper SCP- over haar promotieonderzoek (2022): Hoewel het aantal vrouwen in top- en managementfuncties de afgelopen twintig jaar in Nederland is toegenomen, werken er nog steeds veel minder vrouwen dan mannen in zulke functies, vooral in grote bedrijven. Hoe valt dat te verklaren? Deze vraag staat centraal in Ans Merens’ proefschrift Een lange weg. De ondervertegenwoordiging van vrouwen in management en top nader verklaard.
10.30 - 11.00 uur Panelgesprek ‘Management van organisaties en vrouwelijk leiderschap’, o.a. met Ronald Hoeksel van Baker Tilly en Carla Slotema van de Gemeentelijke accountantsdienst.
11.00 - 11.30 uur Georganiseerd netwerken
11.30 - 12.00 uur Wrap up en afsluiting door Sandra Lutchman
12.00 uur Lunch aanwezig (ook to go)

 

Dagvoorzitter

Sandra-Lutchman-2022.png
Sandra Lutchman Dagvoorzitter

Mr. Sandra Lutchman is strategisch adviseur leiderschap, inclusie en diversiteit bij de NBA en adviseert op dit terrein met name binnen de accountancy sector en de advocatuur. Ze is senior partner bij Colourful People executive search. Daarnaast is ze toezichthouder bij de Haagse Hogeschool, commissaris bij woningcorporatie Interimaris, commissaris bij Shell Nederland en lid van de Adviesraad van European Women on Boards.

Sprekers

ans-merens.jpg
Ans Merens

Ans Merens, onderzoeker bij het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP).

ronald-hoeksel.jpg
Ronald Hoeksel

Ronald Hoeksel is sinds 2021 bestuursvoorzitter van Baker Tilly, daarvoor was hij regiovoorzitter van noordoost en als auditpartner verbonden aan de vestiging van Baker Tilly in Zwolle.

Carla Slotema-Tesser (375x375)
Drs. Carla Slotema-Tesser RA MPC CPC

Carla Slotema is directeur van de Gemeentelijke Accountantsdienst Den Haag en heeft een brede en lange ervaring als accountant in de publieke sector zowel centraal als decentraal. Carla Slotema maakt sinds december 2021 deel uit van het NBA bestuur.

S. Rana-CV-kl-5873.jpg
Sabreena Thakur-Rana RA RA

Sabreena is ruim 14 jaar werkzaam in de controlepraktijk en is Audit Partner bij Grant Thornton Nederland.

Ambassadeurs Women Leadership

De Community Women Leadersship wordt gedragen door een groep enthousiaste ambassadeurs. Zij stellen zich graag aan u voor.

Contact

foto Danie 2.jpg
Danie Duzant Projectleider Meer Diversiteit 06-52005069
Mariette portret Frederique V Gemert_print-026c.jpg
Mariette Appel Communicatieadviseur 06-41424492

Aanmelden community Women Leadership

Womenleadership_PTT.jpgDeze themaweek is tot stand gekomen door een intensieve samenwerking met de ambassadeurs van de community Women Leadership. Bent u ook geïnteresseerd? 

Meld u aan voor de community »

 

Onze mediapartner

Logo_CM_langwerpig_FC_medium.png