Ronde Tafel Data-analyse 24 mei 2019

De dynamiek in de wereld van data science is hoog. De combinatie van technologie en data leidt voortdurend tot nieuwe toepassingen en inzichten. Wat betekent dit voor audit en meer specifiek voor het werkveld van de LIO-leden? In 2018 hebben we een start gemaakt met enkele bijeenkomsten over data-analyse en steekproeven. Op 24 mei 2019 gaven we hier een vervolg aan.

De sprekers

Jörgen Raven is als accountant en IT-auditor werkzaam bij de Belastingdienst. Hij ondersteunt boekenonderzoeken bij veelal grote bedrijven. Daarnaast is Jörgen lid van de commissie vaktechniek EDP-audit en voorzitter van de werkgroep data-analyse. Jörgen is bezig met een promotie-onderzoek over het onderwerp data-analyse.

Jaap van Bruchem is als Operational en Lead IT-auditor werkzaam bij de Audit dienst Rijk. Jaap heeft ruime ervaring in het toepassen van process mining ter ondersteuning van financial en operational audits. Jaap heeft onlangs ook de eenjarige opleiding op het gebied van Data Science afgerond aan de Erasmus universiteit.

Patrick Frijns is als accountant en IT-auditor werkzaam bij de Belastingdienst. Hij ondersteunt boekenonderzoeken bij veelal grote bedrijven. Daarnaast is Patrick lid van de commissie vaktechniek EDP-audit en voortrekker in de toepassing van de 'Summarische risicoprüfung'. Deze set van technieken is afkomstig uit Duitsland en gericht op de beoordeling van de volledigheid van verantwoordingen.

Presentaties