NBA Impact Challenge: Zelf ervaren wat een accountant doet

De NBA Impact Challenge is wegens het coronavirus uitgesteld tot het najaar.

headerbeeld-campagne-challenge-650breed.png

Als onderdeel van de NBA Campagne Nederland rekent op zijn accountants. gaan we scholieren en studenten zelf laten ervaren wat een accountant doet. Aan de hand van een aansprekende casus krijgen zij vraagstukken en dilemma’s voorgelegd waar een accountant regelmatig mee te maken krijgt. 

Misschien denken zij nu nog dat een accountant de hele dag naar getallen zit te kijken op zijn of haar laptop; door de NBA Challenge ontdekken ze dat er veel meer bij komt kijken. Ethische dilemma’s, vragen over ondernemerschap, verstandig met geld omgaan: het komt allemaal voorbij.

In de bovenbouw van HAVO en VWO en in de eerste jaren van HBO- en WO-studies kunnen jongeren deelnemen aan de NBA Challenge. Zij krijgen een challenge op hun eigen niveau. Eind juni is er een landelijke finale waaraan de beste teams deelnemen. NBA-voorzitter Marco van der Vegte zal dan de jury leiden.

Bent u (economie-)docent en wil u graag een klas of groep studenten mee laten doen aan de NBA Challenge? Neem contact op met de NBA!