Dit is hét moment voor blockchain en kunstmatige intelligentie

"Er is maar één moment dat je op tijd kunt komen. Ben je er niet, dan ben je óf te vroeg, óf te laat."

– Johan Cruijf

Accdag_uitspraak_Johan_Cruijff_646x323.jpg

Door Bob Commandeur

Voor het implementeren van verandering en nieuwe technologie geldt dit (grotendeels) ook. Bent u te vroeg, dan spreekt het collega’s en klanten niet aan. Het roept weerstand op. Het aanhoren en overwinnen van talloze opmerkingen en vragen als ‘ja, maar’ en ‘waarom?’, kost eindeloos veel inzet. Bent u te laat? Dan is het niet langer onderscheidend; hoogstens noodzaak.

Hét moment

Als het gaat om nieuwe technologie zoals blockchain en kunstmatige intelligentie, dan is dit hét moment om aan de slag te gaan. Dat zegt Jim Stolze, keynote speaker tijdens de aankomende Accountantsdag. Hij pleit in het FD zelfs voor een deltaplan. Want ‘de toekomst wordt niet bepaald door de vraag of we de digitale transformatie kunnen bijbenen, maar de toekomst wordt bepaald door de vraag of wij daarin leidend zullen zijn.’

Totdat je een ons weegt

In tijden van verandering zijn er ook constanten. Zoals: ‘Culture eats strategy for breakfast’ (Peter Drucker). Je kunt plannen presenteren totdat je een ons weegt maar er verandert niets als de bedrijfscultuur dat niet toestaat. Laten we daar toevallig bij stilstaan in de sessies ‘Cultuur in control(e) en ‘Accountants en teamwork’.

Vroegboekkorting

Voor het aanmelden voor de Accountantsdag bent u nu in ieder geval precies op tijd. Dit is hét moment! U kunt nog even profiteren van vroegboekkorting én u bent daarnaast verzekerd van een interessant programma.