Dilemma-app voor ethische vraagstukken

De DilemmApp van de NBA helpt nadenken over lastige situaties. De app is een handige tool voor bewustwording. Eenvoudig te gebruiken op smartphone of tablet. 

DilemmApp

De app geeft inzicht in hoe om te gaan met tegenovergestelde belangen of waarden. Met name als deze actie op de korte termijn vereisen. Iedere twee weken een nieuw ethisch vraagstuk, waar de accountant in business mee te maken kan krijgen. 

Achtergrond DilemmApp

In het eerste jaar (2014) was de DilemmApp meteen een groot succes met meer dan duizend downloads en sindsdien vele duizenden individuele antwoorden. De app geeft niet alleen tweewekelijks nieuwe dilemma's, maar toont ook wat alle voorgaande cases hebben opgeleverd. De app is nu vernieuwd en nog gebruiksvriendelijker. De app kan door alle NBA-leden worden gebruikt (en ook door niet-leden die werkzaam zijn als financieel professional).


Download de DilemmApp

Download de gratis app in App Store van Apple voor iphone en ipad.
Of download de app voor Android in de Google Playstore.

Hoe werkt het?

De app geeft de mogelijkheid direct feedback te krijgen op gemaakte keuzes, en om uitwisseling te hebben met anderen. Bij het beantwoorden is er keuze uit vier opties, en toont de app welk percentage het met het dilemma eens is, of dat de meerderheid wat anders kiest.

Een klik op de pijltjes geeft feedback op welke belangen de keuzes reflecteren: dat van de organisatie, persoonlijk of het maatschappelijk belang. Na 10 ingevulde dilemma’s geeft de app feedback op het persoonlijke profiel, dat zal wijzigen als de scores daartoe aanleiding geven.

De app nodigt uit om te discussiëren met andere accountants in business. Gedurende de looptijd van het dilemma kunnen leden reageren op het dilemma of op de reacties van anderen. Ook kunnen zij (anoniem) zelf voorbeelden van dilemma's indienen.  

Samenwerking met KNB, NOvA en NOB

Vanaf 3 juni 2016 staat er iedere maand een generiek dilemma klaar dat in samenwerking met de Notariele Beroepsorganistie (KNB), de Nederlandse Orde van Advocaten(NOvA) en de Nederlandse Orde van Belastingsadviseurs (NOB) is gemaakt.

Doe ook mee aan de werksessies

Om live te discussiëren met andere accountants in business over thema’s uit de DilemmApp, zijn leden welkom bij de werksessies rond de thema’s ‘Omgaan met vermoedens van fraude’ en ‘Omgaan met tegenstrijdige belangen bij familiebedrijven’.
Lees meer over ‘moresprudentie’ en de vier discussiebijeenkomsten »

Contact

Wilt u meer informatie over de dilemma-app? Neem dan contact op met:

Print
Tweet dit Deel dit op LinkedIn

Stuur deze pagina door

Naar:

Van:

Dilemma-app

Annuleren