Collectie voormalige NIVRA-bibliotheek

De collectie van de NIVRA-bibliotheek is na de sluiting in 2010 verhuisd naar de bibliotheek van de Vrije Universiteit (UB VU) in Amsterdam. De collectie is opgenomen in de catalogus van de UB VU.

Gedigitaliseerde publicaties

Een groot deel van de collectie is na de overdracht in opdracht van het NIVRA door de UB VU gedigitaliseerd en voor iedereen beschikbaar via de catalogus van de UB VU.

De gedigitaliseerde collectie omvat ruim 300.000 pagina’s en bestaat uit alle jaargangen van het tijdschrift 'de Accountant' sinds 1895, ongeveer 800 publicaties van het NIVRA en rechtsvoorganger NIVA (Nederlands Instituut van Accountants) en meer dan 1.000 boeken uit de vaktechnische bibliotheek van professor Theodore Limperg Jr. en het 'Historisch Archief', een verzameling belangrijke publicaties over accountancy van voor 1940.

De gedigitaliseerde publicaties zijn beschikbaar via een doorlink-mogelijkheid in de catalogus van de UB VU.

Catalogus van de UB VU

Zoeken

Zoeken in de catalogus kan uiteraard op de gebruikelijke velden zoals titel, auteur en onderwerp. Voor wie echter een indruk wil krijgen van de gedigitaliseerde publicaties uit de NIVRA-collectie: deze kunnen worden gevonden door het invoeren van de zoekterm ‘NIVRA gedigitaliseerd’.

Enkele voorbeelden van gedigitaliseerde publicaties:

De gedigitaliseerde publicaties zijn ook beschikbaar via Google, WorldCat en Picarta.

Print
Tweet dit Deel dit op LinkedIn

Stuur deze pagina door

Naar:

Van:

Collectie voormalige NIVRA-bibliotheek

Annuleren