LIO en IIA Nederland starten een landelijke benchmark met behulp van het Internal Audit Ambition Model

09 februari 2017 Categorie:

In 2017 starten NBA Ledengroep Intern en Overheidsaccountants (LIO) en IIA Nederland met een landelijke benchmark om met behulp van het Internal Audit Ambition Model (IA AM) de huidige stand van zaken bij internal audit-diensten te inventariseren.

Nu de internal auditfunctie een prominente plaats heeft gekregen in de nieuwe Corporate Governance Code nemen de kwaliteitseisen en verwachtingen van stakeholders verder toe.

De LIO en IIA Nederland hebben hiertoe het IA AM ontwikkeld. Dit model is in 2016 vernieuwd en stelt internal audit afdelingen in staat om hun kwaliteits- en ambitieniveau te bepalen.

Chief Audit Executives worden opgeroepen om het model voor 31 maart 2017 in te vullen en retour te zenden. Het IA AM is op te vragen bij ambition@iia.nl.

Bescherming en anonimiteit van de verkregen benchmark

De verzamelde informatie wordt met een tool automatisch geanalyseerd en na akkoord op de conceptrapportage zullen de ingeleverde modellen eind mei 2017 worden verwijderd uit de database.Daarnaast worden de volgende  vertrouwelijkheidsmaatregelen toegepast om de anonimiteit te waarborgen:

  • De medewerkers van het IIA zijn verplicht om de vertrouwelijkheid van uw gegevens te respecteren.
  • Mailingen worden alleen ontvangen door één vaste medewerker van het IIA via ambition@iia.nl.
  • De informatie die wordt verzameld, wordt bewaard in een beveiligde omgeving.
  • Elke ontvangen ingevulde lijst wordt met een tool automatisch gevalideerd op het volledig invullen en geanonimiseerd naar een nummer.
  • Alleen de vier leden van de werkgroep IA AM ontvangen de geanonimiseerde gegevens voor de vertaling van de benchmark naar een rapportage.
  • NBA LIO heeft geen toegang tot de mailbox en/of de beveiligde omgeving.

Hopelijk neemt dit de mogelijke zorgen weg en zijn Chief Audit Executives bereid om het model in te vullen en op te sturen. De Taskforce streeft  naar minimaal 50 deelnemende IAF’s. De deadline voor het inleveren is verschoven naar vrijdag 31 maart 2017.

Print
Tweet dit Deel dit op LinkedIn
Vorige bericht Volgende bericht

Stuur deze pagina door

Naar:

Van:

LIO en IIA Nederland starten een landelijke benchmark met behulp van het Internal Audit Ambition Model

Annuleren