Denk aan uw PE-registratie: U heeft nog t/m 31 maart 2017

02 maart 2017 Categorie:

Heeft u uw PE-activiteiten 2016 nog niet online geregistreerd op MijnNBA.nl? Dan kunt u dit nog doen tot uiterlijk 31 maart 2017.

Verzoek tot ontheffing van de PE-verplichting 2016 op basis van een Verklaring verrichte activiteiten 2016

Aan de accountant in business die nog maar zeer beperkt werkzaam is, kan voor 2016 ontheffing worden verleend voor de PE-verplichting. Dit kan als hij in een kalenderjaar:

  • minder dan 200 uur actief is
  • bij het verrichten van zijn werkzaamheden, al dan niet bezoldigd, minder dan 200 uren de specifieke deskundigheid waarover een accountant gewoonlijk beschikt aanwendt dan wel kan aanwenden.

Om voor deze ontheffing in aanmerking te komen, moet u uiterlijk 31 maart 2017 een Verklaring verrichte activiteiten 2016 indienen bij het NBA-bestuur. 

Download formulier ontheffingsverzoek (Verklaring verrichte activiteiten » 

Verzoek tot ontheffing van (een deel van) de PE-verplichting 2016 op basis van bijzondere omstandigheden

Mocht u door bijzondere omstandigheden niet in staat zijn geweest aan de PE-verplichting voor 2016 te voldoen, dan kunt u een verzoek tot ontheffing van (een deel van) de PE-verplichting bij het NBA-bestuur indienen. 

Download formulier ontheffingsverzoek in geval van bijzondere omstandigheden » 

Verzoek tot ontheffing erkende PE-instelling en verplicht PE-onderwerp

Wilt u ontheffing aanvragen voor het volgen van cursussen bij de door de NBA erkende PE-instelling? Download dan het formulier ontheffingsverzoek erkende PE-instellingen.

Wilt u ontheffing aanvragen voor het volgen van een cursus/training over een verplicht PE-onderwerp? Download dan het formulier ontheffingsverzoek voor een verplicht PE-onderwerp.

Online registratie door werkgever

Werkt uw werkgever uw PE-registratie in het systeem bij? Dan hoeft u zelf niets in het online-PE-registratiesysteem te registreren. Let wel dat u zelf verantwoordelijk bent voor uw PE-registratie, ook als uw werkgever hiervoor zorgdraagt.  Wij adviseren u dan ook uw PE-registratie te controleren zodra uw werkgever deze voor u heeft bijgewerkt.

Print
Tweet dit Deel dit op LinkedIn
Vorige bericht Volgende bericht

Stuur deze pagina door

Naar:

Van:

Denk aan uw PE-registratie: U heeft nog t/m 31 maart 2017

Annuleren