12.500 accountants hebben beroepseed afgelegd

27 januari 2017 Categorie:

Ruim 12.500 actieve accountants hebben inmiddels de nieuwe beroepseed afgelegd. Tot eind maart biedt de NBA nog op veel plaatsen in het land gelegenheid om de eed af te leggen, daarna wordt het lastiger.

Op 19 januari heeft de 12.500e accountant het afleggen van de beroepseed geregistreerd. De teller staat nu op 12.664 leden. Daarvan zijn er 6.453 openbaar accountant, 5.079 accountant in business en 1.132 intern of overheidsaccountant. Van de niet-actieve leden, die de eed niet hoeven af te leggen, hebben er 152 dat toch gedaan.

Procentueel gezien betekent dit dat precies driekwart van de openbaar accountants en van de intern en overheidsaccountants de eed heeft afgelegd. Bij de accountants in business is dat 56 procent.

Bijeenkomsten

Tot eind maart heeft de NBA nog 24 bijeenkomsten op de rol staan, verspreid over het land en speciaal bedoeld om de eed af te leggen. "Nu kun je zelfs nog in het Groningse Kropswolde terecht, maar dat wordt straks lastiger", aldus één van de NBA-projectleiders.  

Na eind maart worden de bijeenkomsten namelijk schaarser, omdat de groep die de eed nog moet afleggen ook steeds kleiner wordt. Alle actieve accountants moeten de eed vóór 1 mei 2017 hebben afgelegd.

Print
Tweet dit Deel dit op LinkedIn
Vorige bericht Volgende bericht

Stuur deze pagina door

Naar:

Van:

12.500 accountants hebben beroepseed afgelegd

Annuleren